Harry Potter and the half-blood prince.Harry Potter and the half-blood prince, den sjätte och näst sista boken om den unga trollkarlen Harry Potter och hans trogna bästa vänner Ronald Weasley och Hermione Granger.
Det är i den här boken, som för övrigt är min favorit-bok på delad första plats med Harry Potter and the goblet of fire, som alla bitarna börjar falla på plats. Man börjar inse saker som man tidigare kanske inte ens tänkt på. Eller som tidigare inte ens funnits med.

Trolldomsministret har äntligen insett att Harry och Dumbledore faktiskt sa sanningen när dom förra året försökte få folk att inse att Lord Voldemort faktiskt är tillbaka och på väg att återfå makten. Men då var alla alldeles för rädda för att vilja höra sanningen, nu däremot kan dom inte längre ignorera sanningen. Lord Voldemort är tillbaka, han är starkare än någonsin. Folk försvinner var och varannan dag. Folk, till och med små oskyldiga barn, blir attackerade och brutalt mördade. Dödsätarna härjar vilt över hela London. Broar rasar ihop och orkaner förstör städer.


På Privet Drive nummer fyra väntar en sovandes Harry Potter på sin rektor Albus Dumbledore, som lovat att han skulle komma och hämta Harry och föra honom till Rons hus innan den nya terminen på Hogwarts börjar. Men innan han får komma till den trygga och välbekanta stämningen hos familjen Weasley har dom saker att göra. Leta reda på Horace Slughorn och övertala honom att komma till Hogwarts som lärare när terminen börjar. Ett uppdrag som inte visar sig vara allt för lätt, för när dom väl kommer dit så vägrar han. Dom lyckas dock övertala honom till slut, tack vare Harry.

Väl tillbaka i skolan igen får Harry ta privatlektioner med Dumbledore för att leta ledtrådar som kan hjälpa till och förgöra Lord Voldemort för alltid. Samtidigt som Harry´s största fiende Draco Malfoy planerar något alldeles eget. Som verkar vara ett uppdrag av Lord Voldemort han själv. Kan det ha något att göra med eleverna som blivit förgiftade? Vad har Snape, den man som Dubledore litar mest på, med allt det här att göra? Och vem är Halvblods prinsen, vars bok Harry har fått, som gjort att han är smartast i hela klassen? Är det en vän eller fiende?

En mörk historie. Den mörkaste av dom alla, hittills. Det kanske är därför det är en av mina favoriter. Det enda minuset är dock att man börjar känna att det närmar sig slutet. Bara en bok till sen är hela historien slut. Det är det som gör den extra sorglig.


Förresten så missar ni väl inte att Harry Potter och Halvblods prinsen går på bio JUST nu!


/


Kommentarer


Lätta på hjärtat,

Ditt namn,


Din mejl,


Din blogg,


Dina ord,

‹ Välj en.
Trackback