Harry Potter and the deathly hallows.Harry Potter and the deathly hallows, är den sjunde och avslutande boken i den helt underbara, magiska och förtrollande serien om Harry Potter, en ung trollkarl som varit med om mer än dom flesta vuxna trollkarlar eller häxor, och hans bästa vänner och följeslagare Ronald Weasley och Hermione Granger.

Harry, Ron och Hermione har bestämmt sig för att inte åka tillbaka med sina vänner till Hogwarts när den nya terminen börjar. I stället ska dom avsluta det Dumbledore påbörjade innan han dog, leta upp och förstöra horrokrux. Det är det enda sättet att förgöra Lord Voldemort för alltid. Men det är lättare sagt än gjort, dom har ingen aning om vars dom ska hitta dom här horrokruxen. Och även om dom skulle lyckas hitta ett så har dom ingen aning om hur dom ska lyckas förstöra den.

Efter att Bill och Fleurs bröllop blivit avbrutet av Dödsätarna och ministret, som nu tillhör samma sida, tvingars Harry, Ron och Hermione fly för sitt liv. Dom har ingenstans att ta vägen. Det slutar med att dom hamnar i Harrys gudfars hus, huset som tidigare användes som Fenixorderns högkvarter.

Dom lyckas till slut få reda på vars ett av horrokruxen kan finnas. Dolores Umbridge på trolldomsministret. Vilket slutar med att dom planerar i månader för att kunna ta sig in i ministret utan att någon får reda på att dom varit där. Dom lyckas få tag på horrokruxet men resten blir ett enda misslyckande. Dom kan inte gå tillbaka hem eftersom dödsätarna fått reda på vars dom håller till.

Den här boken är så spännande. Inte bara för att man får veta hur hela storyn slutar, utan öven för att det händer mer i den här boken än alla andra tillsammans.

Kommentarer
» Sanna

Så grymt bra böcker det där :)

Date&Time:2009-07-23, 18:31:26
Bloggadress:http://emmotsanna.blogg.se/
» Helén

Hej! Länge sedan jag läste och kommenterade... Sommar och ledighet och ny dator, då blir allt lite annorlunda. Tack för dina bra sammanfattningar av Potter-böckerna, då slipper jag läsa dem själv. Jag läser mycket men honner inte riktigt med böcker som inte står först på min prioriteringslista (jag har ingen, men visst låterdet bra :-) Hoppas Kiruna viaar sig med sin allra bästa sommarsida - saknar de ljusa nätterna, men definitivt inte de kalla sommardagarna som ofta var många när jag bodde där,Ha gott

Date&Time:2009-07-23, 18:55:37
» Emma Nathalie.

Hej, jag vet precis hur det kan bli. Det blir samma sak för mig och blogga. xDDu borde verkligen läsa Harry Potter böckerna ändå. Det är dom bästa böckerna som finns. Spec. på Engelska. :DDet har blivit riktig sommar här uppe i kiruna nu. Härligt. :)Ha det bra.

Date&Time:2009-08-05, 14:05:38


Lätta på hjärtat,

Ditt namn,


Din mejl,


Din blogg,


Dina ord,

‹ Välj en.
Trackback