Harry Potter and the goblet of fire.Harry Potter and the goblet of fire är den fjärde boken i serien om den unga trollkarlen Harry Potter, och en av mina absoluta favoritböcker. Någonsin.  

En natt, i den lilla byn Lille Hangleton, blir en gammal man mördad, efter att ha hört två män planera ett mord. Ett mord på en pojke vid namn Harry Potter. Samtidigt i en helt annan del av England vaknar den snart 14 årige Harry Potter av att hans ärr, ett ärr format som en blixt, bränner värre än någonsin.

Men snart får Harry annat att tänka på, när han äntligen får lämna Privet drive och hans så kallade familj för att åka och kolla världsmästerskapet i Quidditch och sedan bo resten av sommaren hos sin bästa vän Ron och hans familj.

Men när firandet efter världsmästerskapet blir avbrutet av män i masker,  män som kallar sig Dödsätarna, som härjar vilt på campingplatsen, börjar han undra om det och hans ärr bara är en "lycklig" sammanträffande. Eller om det betyder att Lord Voldemort, den ondaste trollkarlen genom alla tider, håller på att bli starkare.

När Harry, Ron och Hermione kommer tillbaka till Hogwarts väntar en överraskning. Den Magiska trekampen ska hållas på skolan., tillsammans med två andra trollkarls skolor. En från varje skola får vara med och tävla, och det är den flammande bägaren som väljer ut vilka det blir.

Men när Harrys namn dras ur den flammande bägaren, under en fjärde skola, börjar han undra om det är en vän eller fiende som lagt dit hans namn. Och dessutom måste han lyckas hålla sig vid liv under dom farliga uppgifterna som väntar honom.

/

Kommentarer


Lätta på hjärtat,

Ditt namn,


Din mejl,


Din blogg,


Dina ord,

‹ Välj en.
Trackback